lonelygirl15 sagaen og nettbaserte fortellinger

Ser på CinemaTech at det investeres i web-serien Lonelygirl15. Bl.a. Wall Street Journal rapporter at det investeres nå flere millioner dollar i selskapet bak Lonelygirl og oppfølgeren KateModern.

Lonelygirl var jo serien som viste at det er mulig å lage fiksjon som kombinerer video på web, blogging, social networking, og lignende. Story2Oh! og NRKs nye fiksjonserie Sara - en netthistorie er nyere eksempel på forsøk på å bruke alle de forskjellige elementene i Web2.0 til å lage fortellinger.

Hittil har det stortsett vært eksperiment, og de store aktørene har stått på sidelinjen og ventet. Det det ikke vet er svaret på spørsmålet "kan vi tjene penger på dette her?" Som så mye annet på nett sliter de etablerte aktørene med å omstille seg til den nye utviklingen, og samtidig fortsette å håve inn de store fortjenestene de er blitt vant til.

Regner med at hvis det begynner å investeres penger i slike web-serier kommer vi til å se en eksplosiv utvikling de kommende månedene. Det blir morsomt å se hva som kommer. Følg med!

Kristiansund, 21. april 2008

diggdel.icio.usFacebook


Add a New Comment
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 License