fantastiske filmer

Jeg leser RushBLOGG nesten hver dag, og dagens innlegg inkluderer bl.a. en link til filmen som vant Oskar-prisen for beste kortfilm i 1986: Precious Images. Filmen er ett enkelt konsept — en montage av bilder fra noen av de beste filmene som var laget til da. Høyt anbefalt!

Dette er langt i fra den eneste slike filmen, og i 1994 laget samme regissør nok en film som het 100 Years at the Movies.

Ikke mange år senere laget AFI en liste over de beste 100 filmene noensinne. Listen er naturligvis meget kontroversiell og alle som ikke var med på å lage den klager over både rekkefølgen og filmer som mangler. Uansett kan man si at en som er filminteressert bør i det minste se disse 100 filmene.

Til slutt legger jeg ved en litt anderledes montasje, som kaller seg selv The Greatest Movie Montage Ever Made. Jeg vil ikke påstå at den nødvendigvis er det, men den er artig. Ikke minst fordi den har fokus på filmer som er/har vært populære men ikke nødvendigvis klassikere.

Kristiansund, 15. april 2008

diggdel.icio.usFacebook


Add a New Comment
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 License